AHEPA CUP logo

AHEPA CUP logo

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ AHEPA CUP 2019 BEACH VOLLEYBALL TOURNAMENT


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY

AHEPA CUP 2019

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

AHEPA CUP beach volleyball tournament

Ημερομηνία διεξαγωγής: 19-21 Ιουλίου 2019
Τεχνική σύσκεψη προκριματικών Παρασκευή 19 Ιουλίου, ώρα 10.00
Ώρα έναρξης προκριματικών (αν υπάρξουν): Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 ώρα 11.00
Ώρα έναρξης κυρίως τουρνουά: Σάββατο 20 Ιουλίου, ώρα 09.00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Δήμος Ναυπακτίας

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

- Μπορούν να συμμετέχουν μέλη AHEPA ή μή.
- Οι ομάδες είναι υποχρωτικά μικτές (1 αθλητής + 1 αθλήτρια)
- Με τη δήλωση συμμετοχής, κάθε αθλητής αποδέχεται ότι φέρει την ευθύνη για την προσωπική του υγεία.
- Το παράβολο συμμετοχής είναι 20€ ανά ομάδα. Πληρώνεται στην οργανωτική επιτροπή ΠΡΙΝ την έναρξη του τουρνουά.
- Συμμετοχές ομάδων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 15.00 με αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας με e-mail στο (ahepacup@gmail.com), ή τηλεφωνικά στο 6972090641 (Ντίνος).
- Ομάδες που θα δηλώνουν συμμετοχή μετά την καθορισμένη μέρα και ώρα θα αποφασίζεται η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και με ποιούς όρους από την οργανωτική επιτροπή.
- Μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής δεν επιτρέπονται αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, εκτός από τις περιπτώσεις αποδεδειγμένων τραυματισμών (με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης) και μόνο μέχρι 2 ώρες ΠΡΙΝ την τεχνική σύσκεψη. Σε περίπτωση τραυματισμού κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα θεωρείται ελλιπής και αποκλείεται. Σε περίπτωση που δηλωθεί έγκαιρα τραυματισμός από έναν από τους δυο αθλητές / αθλήτριες μίας ομάδας, ο άλλος αθλητής μπορεί να συμμετάσχει σε νέα ομάδα που είχε δηλώσει συμμετοχή και έμεινε και αυτή ελλιπής. Επίσης, μπορεί να συμμετέχει με αθλητή / αθλήτρια που δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στο συγκεκριμένο Τουρνουά.
- Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης η ομάδα θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει την οργανωτική επιτροπή ΠΡΙΝ από την τεχνική σύσκεψη του Προκριματικού Τουρνουά ( για ομάδες που μετέχουν σε αυτό ) ή ΠΡΙΝ την τεχνική σύσκεψη του κυρίως Ταμπλώ (για ομάδες main draw).

2. ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστούν από την οργανωτική επιτροπή θα πραγματοποιηθούν οι Τεχνικές Συσκέψεις Προκριματικού και Κυρίως Ταμπλώ. Οι ομάδες οφείλουν να πληροφορηθούν τις ακριβείς ημέρες και ώρες διεξαγωγής του. Η συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών στις τεχνικές Συσκέψεις είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση μη συμμετοχής ομάδας στην τεχνική Σύσκεψη του Κυρίως Ταμπλώ, αυτή μπορεί να αποκλείεται από το τουρνουά και την θέση της να καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα που παρίσταται στην διαδικασία της Τεχνικής Σύσκεψης.

Η Τεχνική Σύσκεψη αναφέρεται στα ακόλουθα θέματα :
Οριστικός πίνακας συμμετοχών στο Τουρνουά
Τοποθέτηση των ομάδων στο Ταμπλώ (Ranking)
Ανακοίνωση του προγράμματος του τουρνουά το οποίο θα τηρείται αυστηρά όπως ανακοινωθεί.
Θέματα διαιτησίας
Άλλες ανακοινώσεις που αφορούν τη διοργάνωση

3. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

-O Τεχνικός Υπεύθυνος του Τουρνουά, είναι αρμόδιος έναντι όσων μετέχουν στους αγώνες με οποιαδήποτε ιδιότητα και έναντι τρίτων Φυσικών και Νομικών Προσώπων και είναι υπεύθυνοι για κάθε θέμα που έχει σχέση με την οργάνωση και την αγωνιστική εξέλιξη των Τουρνουά. Έχει τη δυνατότητα να ορίζει τις ώρες των  αγώνων και να αλλάζει το πρόγραμμα όταν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (π.χ. καιρικές συνθήκες).
- Το τελικό ταμπλό είναι με 16 ομάδες με σύστημα διπλού αποκλεισμού (double Knock-out/ χρειάζονται 2 ήττες για να αποκλειστεί μια ομάδα). Στους ημιτελικούς οι ομάδες αποκλείονται με μία (1) ήττα. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες ομάδες το ταμπλό μπορεί να γίνει 24άρι ή/και οι επιπλέον ομάδες να διαγωνιστούν σε προκριματική φάση, με σύστημα που θα κριθεί από την οργανωτική επιτροπή ως προσφορότερο.
Σε κάθε περίπτωση η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να μεταβάλει το ταμπλό ανάλογα με τις συμμετοχές.
- Οι αγώνες θα διεξάγονται στα 2 νικηφόρα σετ των 21 πόντων. Το τάι μπρέικ θα διεξάγεται στους 15 πόντους.
- Στην τεχνική σύσκεψη θα ανακοινώνεται ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών και ο αριθμός των ομάδων που θα προκριθούν στο τελικό ταμπλό.

4. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η κατάταξη των ομάδων για να καθορισθούν ποίες ομάδες θα τοποθετηθούν εξαρχής στο τελικό ταμπλό (χωρίς προκριματικά), γίνεται σύμφωνα με:

- Την ατομική βαθμολογία των αθλητών με βάση την κατάταξή τους από τα προηγούμενα τουρνουά AHEPA CUP.
- Οι ομάδες που προέρχονται από το εξωτερικό θα καταλαμβάνουν κατά προτεραιότητα θέση στο τελικό ταμπλό.
- Τα μέλη AHEPA εφόσον το επιθυμούν καταλαμβάνουν κατά προτεραιότητα θέση στο τελικό ταμπλό. Αυτό πιστοποιείται με την επίδειξη της κάρτας τους (οικονομικά τακτοποιημένα μέλη)
- Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να δώσει τουλάχιστον 2 wild cards οι οποίες θα «επιβαρύνουν» τις ομάδες του κυρίως ταμπλό (π.χ.: στο 16άρι ταμπλό θα προκρίνονται 14 ομάδες με βαθμολογία ή προκριματικά, συν 2 με wild card).


5. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τους αγώνες του Κυρίως Ταμπλώ θα διαιτητεύσουν επίσημοι Διαιτητές Beach Volley.


6. ΕΠΑΘΛΑ
Στις νικήτριες ομάδες θα υπάρξουν χρηματικά έπαθλα ως εξής:

1η ομάδα 130€
2η ομάδα 80€
3η ομαδα 50€
4η ομαδα 50€
5η ομαδα 30€
6η ομαδα 30€
7η ομαδα 20€
8η ομαδα 20€



Επιπλέον θα δοθούν κύπελλα, μετάλλια (ή/και δωροεπιταγές αν υπάρχουν) στη νικήτρια και φιναλίστ ομάδα της διοργάνωσης. Ανάλογα με τη δυνατότητα μπορεί να υπάρξουν δώρα και για τις ομάδες μέχρι την 8η θέση της βαθμολογίας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια. Εφόσον υπάρχει δυνατότητα στους αθλητές του κυρίως ταμπλώ θα δοθούν αγωνιστικές εμφανίσεις.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα τους έγκαιρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα έχει ετοιμαστεί και κοινοποιηθεί και με δική τους ευθύνη θα ενημερώνονται από την γραμματεία των αγώνων. Σε περίπωση μη έγκαιρης προσέλευσής τους η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να κατακυρώνει εις βάρος τους τον αγώνα και να προχωράει στο πρόγραμμα.
2. Από την Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώνεται η ώρα έναρξης του κάθε γύρου ή φάσης κάθε τουρνουά και όλοι οι αγώνες της συγκεκριμένης φάσης θα είναι συνεχόμενοι χωρίς ενδιάμεσες διακοπές.
3. Οι διαγωνιζόμενοι είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση τους από τους σχετικούς πίνακες ή και την οργανωτική επιτροπή σχετικά με την ώρα, την σειρά και το γήπεδο στο οποίο αγωνίζονται.

8. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ

Οι κανονισμοί παιδιάς του τουρνουά, είναι αυτοί οι οποίοι ισχύουν από την Διεθνή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης FIVB. Η οργανωτική επιτροπή ενδεχομένως να θεσπίσει ειδικούς κανόνες για καλύτερη διεκπεραίωση λόγω μικτού, τις οποίες θα ανακοινώσει στις ομάδες.

Για το 2019 ισχύει ο εξής επιπλέον ειδικός κανόνας: απαγορεύεται στους άνδρες συμμετέχοντες το σερβίς με άλμα.

9. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ – ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Κάθε αθλητής έχει τα δικαιώματα διαφήμισης στο πίσω μέρος της φανέλας του και στο παντελονάκι του σε συγκεκριμένες διαστάσεις (Μία 30cm X 15cm στο πίσω μέρος της φανέλας και δύο 20cm X 10cm στο μπροστινό ή πίσω μέρος) εάν δεν τους δοθεί φανέλα ή μπούστο από την Οργανωτική Επιτροπή.
Κάθε αθλητής που προτίθεται να τοποθετήσει χορηγό στο παντελονάκι ή την φανέλα του υποχρεούται να το δηλώσει προς έγκριση στην διοργανωτική επιτροπή έγκαιρα. Η Οργανωτική Επιτροπή θα εγκρίνει ή απορρίπτει την διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών.
Υπογραμμίζεται ότι οι αθλητές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη ποιότητα, εμφάνιση και παρουσία της διαφήμισης που θα παρουσιάζουν.
Απαγορεύεται η διαφήμιση προϊόντων βλαβερών προς την υγεία ή προϊόντων εχόντων σχέση με θρησκευτικές, πολιτικές ή εθνικές σκοπιμότητες ενώ η οργανωτική επιτροπή Beach Volley μπορεί να αποκλείσει την διαφήμιση κάποιου προϊόντος αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τις θεμελιώδεις αρχές του Αθλητισμού , του Ολυμπισμού και της AHEPA.
Ομοίως απαγορεύεται η διαφήμιση ανταγωνιστικών προς τους επίσημους χορηγούς του πρωταθλήματος προϊόντων.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες μπορούν να φορούν οποιαδήποτε εμφάνιση θέλουν, χωρίς ομοιομορφία, τηρώντας πάντα τους κανονισμούς του αθλήματος.
Ο Τεχνικός Υπεύθυνος του Τουρνουά μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή αθλητή/αθλήτριας που δεν συμμορφώνεται με τις σχετικές διατάξεις ή αν κρίνει ότι η εμφάνιση του δεν είναι η πρέπουσα.Η διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους αθλητές να αγωνιστούν με εμφανίσεις οι οποίες θα τους παραχωρηθούν.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ – COACH

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει coach (συμμετοχή του στα time out). Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να φέρει την ονομασία χορηγού (εκτός ανταγωνιστικών προιόντων).

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η πειθαρχική διαδικασία κατά την διάρκεια του AHEPA CUP ασκείται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο, για κάθε πειθαρχικό παράπτωμα που έγινε κατά την διάρκεια των αγώνων ή διαπιστώθηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή αναφέρθηκε από τον διαιτητή του αγώνα ή καταγγέλθηκε εγγράφως από αθλητή που μετέχει στο Τουρνουά ή από άλλα υπεύθυνα για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στελέχη.

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν καλύπτονται έξοδα διαμονής- διατροφής των συμμετεχόντων. Εφόσον υπάρξει η δυνατότητα προσφέρεται διαμονή και ημιδιατροφή στους αθλητές-αθλήτριες που προέρχονται από το εξωτερικό ή σε διακεκριμένους αθλητές εσωτερικού.
Οι αθλητές δικαιούνται ένα μπουκαλάκι νερό στη διάρκεια του αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο τουρνουά λαμβάνουν βαθμολογία ή οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την είσοδό τους στο κυρίως ταμπλό σε μελλοντική διοργάνωση.

Οι ομάδες βαθμολογούνται ως εξής:
(Για 16άρι ταμπλό)
  • 1η θέση 120 βαθμοί,
  • 2η θέση 100 βαθμοί,
  • 3η – 4η θέση 80 βαθμοί,
  • 5η – 6η θέση 60 βαθμοί,
  • 7η – 8η θέση 40 βαθμοί,
  • 9η – 12η θέση 20 βαθμοί,
  • 12η-16η θέση, 10 βαθμοί
  • 16η και κάτω 4 βαθμοί


14. ΓΕΝΙΚΑ

Για ο,τιδήποτε δεν προβλέπεται στην παρούσα Προκήρυξη, λαμβάνονται υπόψη τα ισχύοντα στις διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος.




Για ο,τιδήποτε δεν προβλέπεται σ’ αυτή την Προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου